Ghid Classroom Android

(Pasii vor fi urmati doar daca aveti contul deja activat.)

Intrati de pe telefonul mobil in Magazinul Google (Google Play)

Dati cautare: classroom


Selectati aplicatia si apoi dati Instalare. Dupa instalare dati Deschideti


In cazul autentificarii anterioare de pe alt dispozitiv/browser web este posibil sa apara clasele si nu mai urmati etapele urmatoare.

Dupa deschidere dati click pe litera colorata din dreapta sus. Daca nu exitsta litera colorata mergeti in partea stanga si dati click pe cele 3 linii paralele.

In cazul primei autentificari in classrom sau daca nu apar clasele urmati pasii in continuare.

Dati click pe sageata cu capul in jos daca nu sunt afisate toate conturile (incercuita cu albastru pe imagine) . Daca este afisat tot urmati pasii mai departe.

Va asigurati ca in partea de sus sa fie contul creat pentru clasroom (cel de forma nume@scoalasfgt.ro).

Daca nu este sus dar este in lista afisata dam click pe el.

Daca nu este deloc in lista vom da – Adaugati alt cont (autentificare cu contul nume@scoalasfgt.ro)


In cazul in care contul scolii nu este in lista si dati Adaugati alt cont vi se va solicita sa scrieti adresa de email (creata in prima etapa de activare a contului si care trebuia retinuta) de forma ___@scoalasfgt.ro . Dati Inainte si vi se va solicita parola (care ati stabilit-o anterior la activarea contului si care trebuia retinuta). Acceptati termenii si conditiile si apoi daca vi se va solicita sa alegeti tipul de cont veti alege Student/elev.

Dupa ce va asigurati ca primul cont de sus este cel de forma nume@scoalasfgt.ro , va intoarceti pe prima pagina si daca anterior nu au fost deja adaugate clasele, codurile claselor vor fi adaugate folosind butonul + din dreapta sus

Dupa introducerea fiecarui cod al disciplinei, ar trebui sa apara disciplinele in lista. (daca nu stiti codurile aveti un link catre site in partea de jos a acestei pagini)

Daca primiti eroare ca acel cod nu exista sau este gresit, inseamna ca nu v-ati autentificat in contul @scoalasfgt.ro in etapele anterioare si nu se afla primul in meniul din stanga deschis anterior. In acest caz reveniti la acel meniu din stanga cu cele 3 linii paralele si va asigurati ca sunteti autentificat pe contul scolii si acesta se afla primul sus.

(De asemenea daca vi se transmite ca nu aveti acces la Classroom – din cauza numarului mare de utilizatori, urmati pasii pt instalarea pe calculator si reveniti ulterior la aplicatia dedicata.)

MEET

DUPA INSTALAREA APLICATIEI CLASSROOM INSTALATI SI APLICATIA MEET DIN MAGAZIN GOOGLE EFECTUAND ACEEASI PASI.

Link coduri discipline