Activare conturi elevi

(in cazul in care sunteti autentificat in browser cu un cont personal Google-Gmail este recomandat sa va deconectati de pe acesta)

Contul se va activa o singura data. Dupa activare si creare cont utilizator se va intra in classroom conform indicatiilor.

ETAPA 1 – ACTIVARE CONT

Intrati pe site-ul siiir.adma.ro

Introduceti codul de activare trecut pe biletelul primit

Se apasa Activeaza cont

Pe pagina aparuta citim Termenii si conditiile, putem bifa casuta de jos si apoi dam ACCEPT

Pe pagina urmatoare bifati Nu am cont G Suite si apoi apasam Continua

Alegeti una din variantele de cont (O REȚINEȚI – sau o puteti scrie pe o foaie) din cele afisate in lista si apoi scrieti o parola pe care o doriti sa o aveti pt respectivul cont (O REȚINEȚI – sau o puteti scrie pe o foaie) , dupa care apasam ACTIVEAZA

Ar trebui sa apara o informare de activare cu succces a contului. Apasati CONECTATI-VA

Daca nu reusiti sa activati / primiti eroare, intrati pe https://classroom.google.com/ si incercati sa va autentificati cu contul de utilizator pe care ati incercat sa-l creati si sa adaugati disciplinele cu + din dreapta sus cu codurile de la sfarsitul acestei pagini(urmati pasii de eroare de la sfarsitul acestui ghid. (IN CAZ DE ERORI )

In cazul folosirii aplicatiei de pe un telefon mobil aveti atasat pe link-ul urmator un ghid pentru Telefoanele Android ce va inlocui etapa II Click-Link

ETAPA A II-A intrare in classroom

classroom.google.com

Daca vi se solicita autentificarea va autentificati folosind adresa de email anterior creata (care trebuia retinuta/scrisa). Apasati Inainte ,

(Daca nu vi se solicita autentificarea derulati ghidul pana la zona pe care o aveti in pagina)

(Introduceti parola contului stabilita la pasii anteriori (care trebuia retinuta/scrisa) .

Apasati Inainte )

Va exprimati acordul cu privire la acceptarea termenilor si conditiilor pentru contul creat (Apasati Acceptati)

Se alege Continue (Continuare)

Se alege Elev (Student)


Initial nu vor fi clase/discipline. Aici urmeaza sa fie afisate clasele/disciplinele.

Ulterior prin intermediul dirigintilor veti primi codul de acces la fiecare disciplina. Din coltul dreapta sus sus se va apasa pe + si va aparea o fereastra in care se va cere codul disciplinei.

(codurile sunt si in partea de jos a acestei pagini pt. fiecare clasa/disciplina)

Dupa introducerea codului disciplinei și apăsarea pe Înscrieți-vă, respectiva disciplina o sa apara in lista.

si se va putea intra prin click pe aceastaAccesul in classroom atat in etapa II cat si ulterior se va realiza de pe site-ul classroom.google.com sau din aplicatia dedicata de pe telefonul mobil.

IN CAZ DE ERORI

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 1-Copie-1024x559.jpg

Încercati sa va autentificati pe classroom.google.com si sa adaugati codurile claselor cu + din dreapta sus (codurile claselor sunt mai jos).

https://classroom.google.com/

În cazul în care primiți eroare la adăugarea codului clasei sau alta eroare in etapele anterioare

(întâi reverificați codul clasei să fie corect și apoi dați Anulați )

Apoi de jos apăsați Încercați cu alt cont, verificând/alegând din lista afișată contul de forma ____@scoalasfgt.ro (sau daca nu se afla in lista apasati pe Folositi alt contAdaugați alt cont).

Se va realiza autentificarea (adresa de email) la contul Google folosind contul de forma ____@scoalasfgt.ro (care a fost solicitat sa fie retinut/scris anterior)

Dati Inainte, scrieti parola (care a fost solicitat sa fie retinuta/scrisa anterior), acceptati termenii si conditiile, daca se va solicita alegerea student/profesor se va alege student

După ce vă asigurați ca v-ați autentificat cu contul corect reîncercați să adăugați clasa folosind + din dreapta sus si veti adauga codurile disciplinelor din partea de jos a paginii.